LÄMPÖKUVAUS

You are here: Home \ PALVELUT KOTITALOUKSILLE \ LÄMPÖKUVAUS

lämpökuva esimerkkejäLämpökuvaus on ainoa tapa, jolla rakenteita avaamatta nähdään lämpövuoto- ja vikakohdat.

Lämpökamera mittaa kuvauskohteen pinnasta lähtevää lämpösäteilyä. Lämpökameran ilmaisin muuttaa kohteen lämpösäteilyn pistelämpötilatiedoiksi, joista kootaan digitaalinen kuva. Kuvan jokaista lämpöpistettä voidaan analysoida myöhemmin. Analysoinnissa sertifioitu henkilökuntamme luokittelee korjaustarpeen ja kertoo selkeästi mikä on korjattava.

Lämpökameratutkimuksessa kohteesta tehdään kuvausraportti, jossa on rinnakkain selkeä lämpökamerakuva ja digikuva sekä laskettu lämpötilaindeksi, kuvaus virheestä ja korjausluokitus. Tyypillisimmin kuvauksella varmistetaan ikkunoiden asennus, tiiviys ja eristeiden toimivuus sekä paikallistetaan asennusvirheet ja rakenteiden kylmäsillat. Raportin avulla on helppo tehdä korjaukset.

Meillä on ollut VTT rakennusten lämpökuvaajan henkilösertifikaatti jo vuodesta 2005 (nro H-lk 020-05). Sertifikaatti takaa, että raportti on laadukas ja vertailukelpoinen muiden sertifioitujen kuvaajien tekemän raportin kanssa. Lisäksi valvotaan sertifioitujen henkilöiden jatkokoulutuksia ja ammattitaitoa. Nykyinen sertifikaatti:

Pekka Silvennoisella on rakentamisen sertifikaatti, rakennusten lämpökuvaaja, H-lk 020-05


TYYPILLISIÄ LÄMPÖKAMERATUTKIMUKSIA

  • Ikkunaremontit ja työn vastaanottotarkistukset
  • Takuuajan tarkistukset
  • Huoneistojen korjaustarpeen arviointi
  • Sähkökeskuksen kuormittuneet sulakkeet

LÄMPÖKUVAUKSEN VAIHEET

  1. Asukasohjeistus
  2. Mittaukset, lämpökuvaus, digikuvaus ja äänikommentit
  3. tulosten analysointi ja raportointi

Lämpökuvaus on kausiluontoista. Kuvaukset alkavat lokakuussa ja jatkuvat toukokuun. Uudella tarkalla kamerallamme lämpökuvauksen voi suorittaa sisälämpötilan ja ulkolämpötilan eron ollessa yli 10°C. Tämä käytännössä tarkoittaa ulkolämpötilaa alle +10°C.  Varatkaa ajoissa myös seuraavan kauden lämpökuvaukset!  

Uuden kameran mallikuvat

Yhteydenottolomake